СЗО: Пандемията ускорява ход и е далеч от затихване

„Пандемията от коронавирус продължава да ускорява и е далеч от затихване“, предупреди шефът на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус. Здравните експерти призоваха държавите да действат,  докато все още е възможно да се промени траекторията на разпространение на заразата.

Какво е положението в  България?

„Очаквам пикът на епидемията от коронавирус да е след 3-4 седмици. Вирусът се отделя от болните около 30 дни. Кога ще си тръгне не може да ви каже никой“, прогнозата е на епидемиолога доц. Атанас Мангъров, член на новосъздадения Медицински експертен съвет към Министерски съвет.

„Голяма част от хората го карат леко и без симптоми. Това помага обаче на разпространението, защото те не знаят, че са болни от COVID-19“, предупреждава  пулмологът д-р Александър Симидчиев от МВР болница. Ето защо е наложително да се спазват всички предпазни мерки с цел ограничаване на заразата: избягване на контакти, строга  лична  хигиена, ползване на  дезинфектанти , носене на маски, ръкавици и очила при пазаруване в хранителните магазини и аптеките…

Рискови групи

Възрастните хора над 60-годишна възраст, които са със съпътстващи заболявания и отслабена имунна система, са най-рисковата група.

Пациентите със сърдечно-съдови заболявания също са доста уязвими на заболяването. „Пневмонията поставя сърдечно-съдовата система под огромно напрежение. Ако тази система вече е увредена, може да не издържи на това напрежение“,  предупреждава вирусологът професор д-р Кристиян Дростен, съветник на германското правителство за мерките, които трябва да се предприемат по време на епидемията.

Сред рисковите групи са и хората с наднормено тегло: „Ние знаем, например, че висок индекс на телесната маса е основен рисков фактор за COVID-19„А има много хора на възраст между 35 и 50 години, които живеят с такива рискови фактори“, допълва  проф. Дростен.

Слухове и потвърдена  информация

Как да разпознаем COVID-19?

„Първите симптоми са задух, усещане за натиск върху гърдите, суха кашлица, отпадналост и температура. В редки случаи се съобщава и за разстройство“, пояснява генерал Мутафчийски.

Помагат ли хининът и хлорохинът в борбата с коронавируса?

„Публикациите по темата нямат реално основание. От медицинска гледна точка няма доказателства, че те помагат“,  заяви епидемиологът доц. Мангъров.

Има ли вече ваксина срещу COVID-19?                                                                        

„Правенето й не е проблем. Проблемът е във веждането й. За да се въведе, трябва да бъде изпитана дали е ефикасна и безопасна. Това са неща, които отнемат години. Най-вероятно вече има ваксина, но тя не е изпитана“,  поясни доц. Мангъров.

Ще умра ли, ако се заразя с COVID-19?

„Ако човек е изкарал коронавирус, той си образува антитела и няма да го изкара пак. Това е инфекциозно заболяване. Ако се появи друг щам, който е с други характеристики, е възможно тези антитела, които е изградил, да не действат на новия и да хване и него. Същото е и с грипа. Грипните вируси са много изменчиви. Всяка година са същите като миналогодишните, но малко по-различни. Към тях нямаме антитела и те ни разболяват. Нека човек не си мисли, че като хване коронавирус, ще загине“, успокоява  доц. Мангъров.

В условията на пандемия, повече от всякога  започваме да ценим здравето си.

Имунната ни система е на първа линия

Тази невероятна мрежа от тъкани, органи, клетки и микробиологични дейности допринася за борба с патогените, агресиращи организма, и може да бъде овластена от адаптивните си механизми за засилване на способността му да реагира на бъдещи заплахи.
„Няма налични антивирусни лекарства и лечението на COVID-19 все още не е възможно. Най-важната структура, която решава дали последицата от това взаимодействие между вируса и гостоприемника ще бъде инфекция (и вероятно тежко заболяване) или не, е защитната система на организма. Ето защо всички превантивни усилия, в допълнение към хигиенните мерки и мерките за безопасност, целят да сигнализират имунната система на човека за времето на предвидимия контакт с вируса», казва видният професор д-р Риетшел, един от  водещите  имунолози .

Микстура син йод е препарат, създаден за борба със съвременните агресивни патогени. Йодът доказано най-силният антисептик, който повлиява целия микробиален спектър. В своята единствена биологично активна форма, каквато е в препарата Микстура син йод, съчетана с янтарна киселина и витамин РР, той придобива максималната си мощ и се превръща в мощен патогенен убиец.

В имунологично отношение щитовидната жлеза действа като естествена бариера: на всеки 17 минути кръвта, циркулираща в тялото ни, минава през нея и там йодът неутрализира навлезлите в организма инфекциозни агенти, независимо колко са устойчиви и агресивни. След всеки „17-минутен цикъл“,  те стават все по-слабо активни до окончателната им гибел, но само при условие, че щитовидната жлеза е достатъчно наситена с йод. Tози жизненоважен микроелемент мобилизира цялата защитна система и това негово свойство го прави  незаменимо  профилактично и лечебно средство срещу обширната гама от простудни и инфекциозни заболявания.

Днес, когато в допълнение към сезонния грип и обикновената настинка COVID-19 продължава да се разпространява и да заразява хора по света, грижата за имунитета ни е на първа линия. Освен за вътрешен прием Микстура син йод е подходяща за локално третиране на носа, устната кухина и гърлото (4 в 1). По този начин се прочистват всички пътища, по които нахлуват патогенните микроорганизми. Този комбиниран метод е изключително ефективен и дава много бързи резултати при овладяване на по-тежки вирусни инфекции.

Препаратът е съвместим с лекарствени терапии, като протектира тяхното  лечебно действие. Няма противопоказания и е безвреден. Подходящ е за деца и възрастни, което го прави изключително удобен за употреба от цялото семейство.

За надеждна защита увеличете дневния прием на Микстура син йод, указан в листовката по възрасти, на 2 пъти (сутрин и вечер), правете гаргари (поне 2 пъти на ден), инхалации (особено на децата – минимум 2 пъти дневно) и прочиствайте носа с капки (до 3 пъти на ден).

Бъдете упорити и дисциплинирани!

Приемайте всеки ден препарата, за да бъде достатъчно наситена с  биологично активен йод щитовидната  жлеза – вашият щит, и да бъде винаги  готова да отблъсне и унищожи всеки патогенен агресор!

Бъдете здрави.

Внимание: Дозировките на разтворите за капки за нос, гаргара и инхалации са публикувани на официалния ни сайт и на страницата ни във Facebook: Микстура син йод. При изчерпани количества от препата в аптечната мрежа се обърнете към нас на тел: 0889 951 900, или на е-мейла на сайта. Доставката е безплатна до офис на куриерска фирма Speedy.