Състав на продукта

МИКСТУРА СИН ЙОД (MIXTURA INDIGOTICUS IODUM): Вода (Water), Нишесте разтворимо (Water-soluble starch), Янтарна киселина (Succinic acid), Фруктоза (Fructose), Йод (Iodine), Витамин РР (vitamin PP).

СИЛАТА НА КОМПОНЕНТИТЕ

ЙОДЪТ е ключов микроелемент за нормалното функциониране на щитовидната жлеза, преодоляването на йодния дефицит и стимулирането на всички метаболитни процеси. Оказва силно влияние върху целия организъм на човека и осигурява множество от биологичните процеси в него.

Насищането на организма с йод играе важна роля в еволюцията на човешкия мозък. Неговият недостиг по време на бременност и детска възраст е основната причина за предотвратима умствена изостаналост и тежки вродени дефекти. Препаратът подпомага пълноценното развитие на мозъка през вътреутробния период, както и в първите месеци след раждането. Подобрява интелектуалното и физическото развитие на децата и повишава менталния капацитет. Оказва благоприятно въздействие върху нервната система във всички възрасти и стимулира мозъчната активност. На всеки 17 минути кръвта, която циркулира в нашия организъм, преминава през щитовидната жлеза. В нея се намира доказано най-силният антисептик – йодът, който повлиява целия микробиален спектър. Той убива навлезлите в организма инфекциозни причинители, но само ако щитовидната жлеза е нормално наситена с йод. Йодът има също и противоракови, антипаразитни и противогъбични свойства. Това превръща препарата в отлично профилактично и подпомагащо лечението средство срещу обширната гама от простудни и инфекциозни заболявания.

ЯНТАРНАТА КИСЕЛИНА  ускорява и максимизира действието на «синия йод»; снижава риска от възникване и развитие на исхемичен мозъчен инсул; понижава нивото на кръвната захар; подобрява клетъчното дишане, като увеличава скоростта на усвояване на кислород от клетките;освобождава организма от токсични вещества; намалява въздействието на радиационните поражения върху човешкия организъм. Чрез нейното участие препаратът действа като мощен енергостимулатор без негативни последици.

ВИТАМИН РР повишава ефективността при лечение на заболявания, свързани с нервната и сърдечно-съдовата система: подпомага еластичността на кръвоносните съдове и съдейства за тяхното пречистване, нормализира съдържанието на холестерол и понижава нивото на липидите в кръвта, поддържа кръвното налягане в нормални граници, като по тoзи начин допринася за намаляване риска от инфаркти и инсулти, активизира мозъчната дейност. Стимулира жлъчната секреция, което води до подобряване на храносмилателната дейност, засилва неутрализиращата функция на черния дроб.