ТАЙНИТЕ НА МИКСТУРА СИН ЙОД – ЧАСТ I – ВЪЛШЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА ЯНТАРНАТА КИСЕЛИНА

ВЪЛШЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА ЯНТАРНАТА КИСЕЛИНА

Янтарната киселина е истински подарък за нас. Това е естествено вещество, което присъства в човешкия организъма. Ежедневно нашият организъм произвежда около 200 грама янтарна киселина и я използва за собствените си нужди. За здравия организъм тя е напълно достатъчна. Но при екстремни физически и умствени натоварвания, стрес възниква напрежение в метаболитната верига: разходът на янтарна киселина се увеличава, настъпва дефицит, след което има усещане за отпадналост, умора и неразположение. Именно за това, тя е необходима на организма вповече, отколкото той е в състояние да изработи, а нейния недостиг непременно трябва да се компенсира с допълнителен прием.

ЯНТАРНАТА КИСЕЛИНА Е НЕЕФЕКТИВНА, АКО СЕ ПРИЕМА В ЧИСТ ВИД! Уникалността на препарата „МИКСТУРА СИН ЙОД“ е, че ЙОДЪТ в състава на микстурата прави ЯНТАРНАТА КИСЕЛИНА БИОАКТИВНА! Така тя запазва всичките си свойства и активно работи. Всеки знае за кехлибарa като ценен материал. Но свойствата на янтарната киселина (за първи път тя е изолирана от кехлибар, откъдето идва и името й) и нейните соли (сукцинати) са все още непълно разкрита загадка за учените.

Янтарна киселина привлича внимание след разсекретяването на материали, свързани с нейното използване от специалните служби на Германия по време на Втората световна война с цел да се повиши силата и ефективността на офицерите. Още тогава е доказано, че Янтарната киселина е ОТЛИЧЕН ЕНЕРГОСТИМУЛАТОР. За разлика от други стимуланти (като кафето например) не дава последващ ефект: понижаване на работоспособността, депресивно настроение (т.е. потискане след ефекта на стимулация). От тогава Янтарната киселина е обект на непрекъснато изследване от учените по света.

В края на ХХ век е проведен експеримент върху бели мишки и плъхове. Едни животни се инжектирани с водно-алкохолна смес без добавяне на янтарна киселина, а другите с нейното добавяне. По същия начин постъпили и с вино. Учените наблюдавали поведението на животните, а също така правили и кръвен тест и следели промените в състоянието на черния дроб. Мишки и плъхове, които са консумирали водно-алкохолен разтвор, без добавяне на янтарна киселина, бързо стават … алкохолици. При животните, където в напитката е добавена янтарна киселина, това явление не се наблюдава. Освен това при тях не е открито заболяване на черния дроб. Животните също така са подложени и на стресови ситуации. И учените са стигнали до заключението, че янтарната киселина е силен антидепресант. Животните, които са употребили спиртни напитки с прием на янтарна киселина, са по-устойчиви на стрес.

След това подобен експеримент е бил повторен върху хора, които изразяват доброволно желание да участват в него. Доброволци стават мъже, страдащи от алкохолизъм. И кое е удивителното: в хода на експеримента от двадесет и седем от участващите (от общо четиридесет участници в експеримента) лекарите свалят поставената диагноза „Хроничен алкохолизъм“! При тях се подобрява съставът на кръвта и физиологичното състояние на черния дроб.