„МИКСТУРА СИН ЙОД” – НУЖНА ЛИ НИ Е И ТО СЕГА?

Живеем в особени и тежки времена: битка с Ковид 19, грип и вируси, а сега и война на 300 км от нашата граница. Чувстваме се объркани, информационно манипулирани, уморени физически и изтощени психически. Как се носи такова тежко бреме?

Предлагаме ви едно полезно решение – препарата „Микстура син йод”. Той не е панацея и няма да ви превърне в древногръцки атлети и трубадури на щастието – но благодарение на широкоспектърните му ползи за организма ще ви укрепи и ще се почувствате по-устойчиви  физически и психически. Ще доизчисти тялото ви от вируси и бактерии,ще ви помогне да преодолеете пост периода на Ковид 19 по-леко и без тежки усложнения, ще ви предпази от нови инфекции и ще ви даде сила.

Препаратът „Микстура син йод” съдържа биологично активна форма на йод, янтарна киселина и витамин РР. Биологично активният йод, в степен на окисление плюс едно,е от съществено значение за човешкия организъм. В действителност в нормалното си състояние йодът е токсичен и трябва да се използва много внимателно. Биологично активният йод в микстурата не само съхранява и усилва свойствата си, но и губи изцяло своето токсично действие. Значението само на този факт за медицината е неоценимо.

„Микстура син йод”- силата на компонентите.

Йодът е есенциален сред групата на микроелементите – химичните молекули на нашето здраве. Основната му биологична мисия е свързана със синтеза на щитовидните хормони – тироксин и трийодтиронин, които са толкова важни за обменните процеси, растежа и развитието на човешкото тяло, че някои учени ги наричат „диригентите на организма“. И напълно резонно – тиреоидните хормони са енергийни хормони, а без енергия няма живот. Тяхната значимост е безусловна, те регулират редица основни биохимични реакции и са ключови фактори за метаболитната активност на организма. Присъствието им контролира дейността и развитието на мозъка, имунната и репродуктивната системa; жизненоважни са за нормалното скелетно и нервно-психично развитие на плода и децата; правилното им балансиране осигурява здраво сърце и вътрешни органи, физическа сила, психична енергия. Тази функция на йода му отрежда първостепенна роля в метаболизма, тъй като нормалната дейност на всяка една от милиардите клетки се нуждае от биологично активни вещества, кислород и пълноценни хормони на щитовидната жлеза.

Йодът е един от трите незаменими фактора, отговарящи за клетъчното здраве. Неговият дефицит най-често няма външна проява, поради което е наречен „скрит глад“. Когато йодът в организма е недостатъчен, щитовидната жлеза не се справя със своето предназначение и започват нежеланите нарушения. Йодният дефицит e най-разпространената причина за мозъчни поражения, умствено изоставане, нарушаване на психичното здраве и е основен рисков фактор за развитието на редица патологии при всички възрастови групи, които изискват незабавно лечение.  Поради тази причина йодният дефицит е критически значим и глобален проблем на общественото здраве и неговата профилактика е във фокуса на международните организации.

Жизненоважното значение на йода не се ограничава само с правилното функциониране на щитовидната жлеза, той е микроелемент с широка гама медицински ефекти. Научно установено е, че йодното насищане на организма играе основна роля в еволюцията на човешкия мозък. Йодът притежава богат набор от антибактериални, антивирусни, противоракови, антипаразитни и противогъбични свойства, което го превръща в могъщ патогенен убиец и отлично средство за профилактика срещу обширната гама от простудни и инфекциозни заболявания.

Витамин РР – наречен от медицината „витамина лекаство”- усилва ефективността при лечение на заболявания, свързани  с нервната и сърдечно-съдовата система: подобрява мозъчната дейност, подпомага еластичността на кръвоносните съдове, поддържа кръвното налягане в нормални граници, като по тази начин допринася за намаляване риска от инфаркти и инсулти. Стимулира жлъчната секреция, което води до подобряване на храносмилателната дейност, засилва неутрализиращата функция на черния дроб.

Янтарната киселина – уникалността й да служи едновременно като субстрат  и катализатор на биоенергийните процеси – е причина за избора й за компонент в микстурата. В брилянтния тандем  с биологично активната форма на йода тя не само изразява активно свойствата си, но и максимално усилва действието на йода. Янтарната киселина е отличен естествен енергостимулатор, който за разлика от кафето, чая и другите видове стимуланти, е без последващ ефект на енергиен спад. Тя подобрява клетъчното дишане и е мощен антиоксидант. Янтарната киселина има и очистващо действие: неутрализира голям брой отрови /не само от вредни химикали и тежки метали, но и от никотин, алкохол, наркотици и др./

Установено е, че Янтарната киселина намалява въздействието на радиационните поражения върху човешкия организъм, а при съчетаването й с Биологично активен Йод тя се превръща в  негов надежден противорадиационен щит, като го предпазва от тежки усложнения и развитието на злокачествени болести.

Общоизвестно е, че така нареченият „стабилен йод” има силата да неутрализира смъртоносния радиоактивен йод (I-131), който се отделя при ядрените експлозии. Но той може да се приeма не повече от няколко дни, защото е токсичен и се натрупва в щитовидната жлеза, което създава реален риск от паталогии.

Йодът – единствено в биологично активната си форма, каквато е в „Микстура син йод”, е нетоксичен, не се преработва в щитовидната жлеза (няма риск от предозиране и възникване на паталогии) и тези негови уникални свойства позволяват да се използва дълго време като превантивно средство.

Регулярното, плавно насищане на щитовидната жлеза с биологично активен йод (т.е. поддържането на постоянно йодно депо)  дава възможност на щитовидната жлеза да функционира нормално и по този начин да осигурява на организма надеждна защита от вредното въздействие на радиацията.

Нужен  ли ни е препаратът „Микстура син йод” и то сега?

Изборът е ваш!