РАДИАЦИЯТА - НЕВИДИМИЯТ УБИЕЦ

ВАЖНО ЛИ Е ДА ЗНАЕМ ДОКОЛКО СМЕ ИЗЛОЖЕНИ НА ВРЕДНО РАДИАЦИОННО ВЪЗДЕЙСТВИЕ?

ЧЕРНАТА СТАТИСТИКА

От 1940 досега на територията на нашата планета са проведени над 2053 ядрени опити. В последните десетилетия в регионалните военни конфликти се използват оръжия с обеднен уран, в това число и при бомбардировките над съседна Сърбия през 1999 г. Авариите в АЕЦ Чернобил – 26 април1986г., и АЕЦ Фокушима 1 - 11 март 2011г, са от 7-ма, най-високата степен по международната скала за ядрени събития.

image

Почти 400 000 българи, на възраст между 12 и 18 години, имат намалена функция на щитовидната жлеза, а 56% от тях го научават за първи път по време на случайно участие в скрининг. Това са официални данни, изнесени през 2017 г. по време на проведената Практическа конференция на тема: „Йоден дефицит в България. Бременност и хипотиреоидизъм“. А колко още не са диагностицирани и регистрирани и колко тепърва ще бъдат ...?!

ПОРАЖЕНИЯТА ВЪРХУ ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ

Първа мишена на всяка «ядрената авария» става щитовидната жлеза. В поразените райони учените отчитат бум на автоимунен тиреоидит и рак на щитовидната жлеза. Регистрират се сериозни нарушения на централната и периферна нервна система, проблеми с паметта и съня, емоционална нестабилност, депресия и страхова невроза.

Изследванията, проведени от световноизвестни медици в районите на Чернобил и Фукушима, установяват и увеличаване на заболяванията от рак на стомаха, рак на простата и рак на млечните жлези, особено при младите хора. Нараства и броят на вродените дефекти и малформации, умствено изоставане, поражения на костите, очите и вътрешните органи.

Прочети още: РАДИАЦИЯТА - НЕВИДИМИЯТ УБИЕЦ 

ЗАЩО ПРЕПАРАТЪТ Е БЕЗВРЕДЕН И НЯМА СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ?

Въпросът, най-често задаван от лекари и клиенти, е: “Как да сме сигурни, че йодът в новия препарат „Микстура син йод“ действа само върху патогенните организми, без да атакува собствените ни клетки?“

Прилагаме ви научно обоснования отговор на д-р Анна Драгоева - научен консултант на проекта „Микстура син йод”, Европа:

Едно от основните предназначения на хранителната добавка „Микстура син йод“ е активирането на имунитета - перфектния, уникален инструмент, който пази нашето здраве. Имунната ни система се отличава с изключително точни и съвършени механизми, които могат да изолират чужда клетка, съдържаща дори само един нуклеотид, различен от генома на собствения ни организъм. Добре известно е, че ключов фактор, управляващ човешкия имунитет, е щитовидната жлеза и ако тя бъде отстранена, цялата имунна система губи своята дееспособност. Причината за това е фактът, че в имунологично отношение  тироидеята действа като естествена бариера пред външните вмешателства: на всеки 17 минути кръвта, циркулираща в тялото ни, минава през нея и именно там йодът неутрализира проникналите в организма инфекциозни агенти. След всеки „17-минутен цикъл“ те стават все по-слабо активни до окончателната им гибел. Имайки предвид, че йодът се усвоява в клетките на щитовидната жлеза, то нейното оптимално функциониране изисква достатъчната наситеност на жлезата с ценния микроелемент.

Йодът в иновативния препарат „Микстура син йод“ е в положителна моновалентна форма с висока биологична активност (степен на окисление + 1). Това обстоятелство е от изключителна важност, тъй като чрез внасянето на органичен йод отпада необходимостта от неговата преработка в щитовидната жлеза, с което се елиминира рискът от възникването на редица нежелани патологии.

Прочети още: ЗАЩО ПРЕПАРАТЪТ Е БЕЗВРЕДЕН И НЯМА СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ?

МИКСТУРА СИН ЙОД - ЧАСТ II

ВЪЛШЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА ЯНТАРНАТА КИСЕЛИНА

Янтарната киселина НЕУТРАЛИЗИРА ГОЛЯМ БРОЙ ОТРОВИ /включително от тютюнопушене, спиртни напитки, наркотици и др. /. Тя ускорява процеса на „изгаряне” на алкохол в кръвта и бързо премахва махмурлука. Ако случайно прекалите с броя на чашките някой уикенд, просто изпийте сутринта след закуска една доза (6-8 капки) от „МИКСТУРА СИН ЙОД” и ще влезете бързо във форма. Ако положението е „по-сериозно”, вземете следобед още една такава доза. Ще се уверите, работи!

Янтарната киселина ПОДОБРЯВА КЛЕТЪЧНОТО ДИШАНЕ, насърчава усвояването на кислород от клетките. Например увеличаването на скоростта на консумация на кислород от клетките на черния дроб с добавянето на янтарна киселина се увеличава 60 пъти.

Янтарната киселина НЕУТРАЛИЗИРА СВОБОДНИТЕ РАДИКАЛИ. Тя притежава мощни антиоксидантни свойства. В процеса на жизнената дейност на организма се образуват агресивните форми на кислород, които окисляват или унищожават клетките, причинявайки заболявания (рак, инфаркт и др.). Янтарната киселина е способна ефективно да неутрализира свободните радикали. 

Прочети още: МИКСТУРА СИН ЙОД - ЧАСТ II

ТАЙНИТЕ НА МИКСТУРА СИН ЙОД - ЧАСТ I

ВЪЛШЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА ЯНТАРНАТА КИСЕЛИНА

Янтарната киселина е истински подарък за нас. Това е естествено вещество, което присъства в човешкия организъма. Ежедневно нашият организъм произвежда около 200 грама янтарна киселина и я използва за собствените си нужди. За здравия организъм тя е напълно достатъчна. Но при екстремни физически и умствени натоварвания, стрес възниква напрежение в метаболитната верига: разходът на янтарна киселина се увеличава, настъпва дефицит, след което има усещане за отпадналост, умора и неразположение. Именно за това, тя е необходима на организма вповече, отколкото той е в състояние да изработи, а нейния недостиг непременно трябва да се компенсира с допълнителен прием. 

ЯНТАРНАТА КИСЕЛИНА Е НЕЕФЕКТИВНА, АКО СЕ ПРИЕМА В ЧИСТ ВИД! Уникалността на препарата „МИКСТУРА СИН ЙОД“ е, че ЙОДЪТ в състава на микстурата прави ЯНТАРНАТА КИСЕЛИНА БИОАКТИВНА! Така тя запазва всичките си свойства и активно работи. Всеки знае за кехлибарa като ценен материал. Но свойствата на янтарната киселина (за първи път тя е изолирана от кехлибар, откъдето идва и името й) и нейните соли (сукцинати) са все още непълно разкрита загадка за учените. 

Прочети още: ТАЙНИТЕ НА МИКСТУРА СИН ЙОД - ЧАСТ I

ВАЖНО И ПОЛЕЗНО ДА СЕ ЗНАЕ ЗА МИКСТУРА СИН ЙОД

Новият препарат МИКСТУРА СИН ЙОД е разработен след дългогодишни изследвания на авторитетен международен научен екип не като лекарство при сериозни аномалии на жлезата, а основно с профилактична цел за укрепване на имунитета и като подпомагащо лечебно средство при множеството нарушения, произтичащи от йодния дефицит в организма. Световната здравна организация препоръчва ежедневна употреба на йод за превенция в количества, стриктно спазени в нашите указания за употреба на продукта по съответните възрастови групи. Това са и нормите, на базата на които препаратът е регистриран в България. Ето защо приемът на МИКСТУРА СИН ЙОД е препоръчителен и за неговото използване не се налагат предварителни клинични изследвания /определяне на йоден статус/.

Посочените от нас профилактични дози осигуряват меко, плавно подаване на йод в организма и по този начин неговото действие изпълнява ролята на балансьор, допринасящ за необходимото равновесие в производството на тироидните хормони. Риск от предозиране няма, тъй като йодното депо е локализирано в черния дроб, който прецизно подава на щитовидната жлеза само необходимото количество йод. Ролята на този орган по отношение на йода е като на прецизен датчик - разпределител.

Друго съществено обстоятелство е фактът, че в препарата йодът присъства под специфична форма с висока биологична активност, в резултат на което не се налага преработката му в щитовидната жлеза, а вграждането на тази форма в молекулата на полизахарида нишесте води до пълната загуба на токсичното му въздействие в организма. Тези основни преимущества характеризират МИКСТУРА СИН ЙОД като съществено различен препарат от съществуващите днес йодни аналози.

Прочети още: ВАЖНО И ПОЛЕЗНО ДА СЕ ЗНАЕ ЗА МИКСТУРА СИН ЙОД 

ПУБЛИКАЦИИ В МЕДИИТЕ:

Иновативен йоден препарат Микстура син йод – патогенен убиец и гарант за силен имунитет

Грипна епидемия - отново! Вече не съществува понятие "рисков сезон", който се надяваме по-бързо да отмине. Инфекциозните взривове с нови и все по-агресивни източници на болести вече са част от съвремието ни. Живеем в тяхната постоянна обсада и остава само крачка до пандемична катастрофа в глобален мащаб. Антимикробната устойчивост е нарастващ световен проблем, който до 2050 г. се очаква да е отговорен за смъртта на повече хора, отколкото сърдечно-съдовите или ракови заболявания.

Рядко на пазара се появяват медикаменти с подходящ отговор на новопоявилите се заболявания, защото създаването, особено на противовирусни препарати и ваксини, е продължителен и скъп процес.  Нужни са дълги проучвания, за да се натрупат знания относно все по-разнообразните болестни причинители и механизма на тяхното действие.

Така "лекарствената безизходица, агресивността на болестотворните организми, тяхната постоянна изменчивост и нуждата от намирането на спешно решение насочват усилията към профилактиката за укрепване на имунитета - нашата естествена броня срещу болестната заплаха!

Може да прочетете тук цялата статия публикувана на 11.02.2019г. в сайта www.plovdiv24.bg. 

„МИКСТУРА СИН ЙОД” - ЙОДЪТ НА БЪДЕЩЕТО

anna Dragoeva

 

Доктор Анна Драгоева е молекулярен биолог. Дългогодишната й научноизследователска дейност в БАН и чужбина е в областта на генетичните биотехнологии. Близо 10 години посвещава на молекулярната диагностика на онкогенните заболявания в авторитетния Център по клинична генетика, гр. Порто, Португалия. Стипендиант на ЮНЕСКО. Специализирала е в Украйна, Унгария, Португалия, Италия и Белгия.  Работила е по големи международни научни проекти в престижни университети, институти и клиники в Европа. Научен консултант на проекта „Микстура син йод”, Европа. 

 

ЧОВЕШКОТО ЗДРАВЕ В УСЛОВИЯТА НА ХХI ВЕК

Живеем в ХХI век и нищо днес не е както преди. Естественият ни комфорт е съществено нарушен и като отражение води до развитието на редица болестни състояния. Как да елиминираме динамичното стресово ежедневие, липсата на разнообразно и балансирано хранене, нарушеното качество на основните и най-здравословни съставки в ежедневното ни меню, инфекциозното обкръжение на постоянно изменчивите патогенни организми, агресивния маркетинг на комерсиалните синтетични медикаменти...?!

Вече за всеки обикновен жител на планета е ясно, че нито диша чист въздух, нито яде чиста храна, нито пие чиста вода. Живеем в един отровен индустриален свят: радиационно и мутагенно замърсяване на въздуха, почвата и водата, изменение на климата, озоново разрушаване в стратосферата, загуба на биоразнообразието, шум...Тоталното и агресивно посегателство върху природата  е с обратен разрушителен знак и върху човешкото здраве.

Ситуацията е наистина драматична и съвсем закономерно налага търсенето на нови стратегии и прилагането на по-ефективни мерки, което за жалост е продължителен и сложен процес. Но болестите не чакат и факторът време придобива изключителна важност за решаването на този критичен проблем. Крайната наложителност от намирането на спешно решение изисква преустройство на медицината, не само на основната алопатична, но и на всички клонове и алтернативи. Докато лекарствата биха могли да бъдат необходими и ефикасни в процеса на краткосрочно оздравяване, то в дългосрочен план  основното ни внимание трябва да се съсредоточи към активиране на вродената самоизцелителна система у човека. 

Фактически съвременната фармакология дължи първоначалната си поява и съществуване на хилядолетните природни профилактични и лечебни практики, които са обогатявани и развивани в условията на технологичния прогрес в модерните времена.

Прочети още: „МИКСТУРА СИН ЙОД” - ЙОДЪТ НА БЪДЕЩЕТО

„МИКСТУРА СИН ЙОД” – ПРЕОБРАЗИТЕЛНАТА СИЛА НА ЙОДА ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ

Йодът в обичайната си молекулярна структура е силно токсичен за вътрешно приложение, поради което обхватът на медицинската му употреба е доста ограничен. Но науката и нейните светли умове намират верните решения. В препарата МИКСТУРА СИН ЙОД йодът е в специфична форма - положителна моновалентна, с висока биологична активност. Тя не изисква преработка в щитовидната жлеза и този факт е много съществен, тъй като процесът на йодното преработване  в жлезата води до редица възникващи патологии. Биологично активният йод в микстурата, вграден в молекулата на полизахарида нишесте, не само съхранява и усилва свойствата си, но и губи изцяло своето токсично действие. Значението само на този факт за медицината е неоценимо. Така, при това иновативно съчетание на древното лечебно наследство със съвременното научно познание, се създава йодният препарат от ново поколение МИКСТУРА СИН ЙОД - хранителна добавка с доказано високоефективен обширен спектър на действие, успешен способ за преодоляване на йодния дефицит и могъщ антисептик срещу целия патогенен пейзаж.

Уникалността на МИКСТУРА СИН ЙОД е резултат от комбинирането на биологично активната форма на йод с полимерното съединение нишесте, янтарна киселина и витамин РР. Всеки един от тези компоненти притежава качества със забележителна практическа стойност, но обединяването им в комплекс засилва техните свойства, като запазва всички ценни характеристики на йода, при това с абсолютно нетоксично въздействие върху човешкия организъм. Уникалността на разработения продукт се състои и в това, че неговата ефективност се основава на характеристиките и действието на естествените съединения в човешкия организъм. Тяхното използване оказва регулаторно-профилактично влияние върху различните органи, тъкани и системи, а комплексът МИКСТУРА СИН ЙОД практически дава възможност на йода активно да взаимодейства с тези съединения на всяко едно ниво от устройството на човешкия организъм. 

Тези изключителни достойнства  осигуряват на препарата МИКСТУРА СИН ЙОД преумущества, недостижими за други йодни препарати.

Основното предназначение на МИКСТУРА СИН ЙОД е свързано с:

- отстраняване на йодния дефицит;

- подобряване на умственото и физическо развитие при децата;

- укрепване на имунната система.

Прочети още: „МИКСТУРА СИН ЙОД” – ПРЕОБРАЗИТЕЛНАТА СИЛА НА ЙОДА ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ

ПРАВО НА ИЗБОР

От посочените дотук глобални здравни проблеми е ясно, че животът ни определено не може да мине без допълнителен прием на йод. Ние живеем в свят с нарушен баланс на екосистемата. Водораслите и морските дарове, богати на безценния микроелемент, вече не са чисти, а някои от тях са безвъзвратно  унищожени и изчезнали  като видове. Съвременните земеделски технологии са нанесли  необратима вреда на почвата и растенията, които  се отглеждат върху нея, имат недостиг на йод и други ценни минерали в състава си. Като добавим замърсяването  на въздуха и водата, ние  практически сме лишени от всички естествени източници на толкова необходимия микроелемент. В условията на тези промени добавянето на йод в нашето ежедневие е повече от наложително.  

МИКСТУРА СИН ЙОД е препарат, създаден да даде адекватния отговор на йодната недостатъчност и произтичащите от нея йоддефицитни заболявания в условията на нашето време. Той ни дава право на избор и ни предоставя идеалния шанс да осигурим на организма си жизненоважния йод по най-ефективния и безвреден начин. Уникалната формула, обогатена с янтарна киселина и витамин PР, максимално усилва действието на йода и разширява спектъра на приложението му в помощ на лечебните терапии в ендокринологията, неврологията, кардиологията, гастроентерологията, нефрологията, гинекологията, имунологията, алергологията.

Прочети още: ПРАВО НА ИЗБОР