СЗО: Пандемията ускорява ход и е далеч от затихване

"Пандемията от коронавирус продължава да ускорява и е далеч от затихване", предупреди шефът на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус. Здравните експерти призоваха държавите да действат,  докато все още е възможно да се промени траекторията на разпространение на заразата.

Какво е положението в  България?

"Очаквам пикът на епидемията от коронавирус да е след 3-4 седмици. Вирусът се отделя от болните около 30 дни. Кога ще си тръгне не може да ви каже никой", прогнозата е на епидемиолога доц. Атанас Мангъров, член на новосъздадения Медицински експертен съвет към Министерски съвет.

"Голяма част от хората го карат леко и без симптоми. Това помага обаче на разпространението, защото те не знаят, че са болни от COVID-19", предупреждава  пулмологът д-р Александър Симидчиев от МВР болница. Ето защо е наложително да се спазват всички предпазни мерки с цел ограничаване на заразата: избягване на контакти, строга  лична  хигиена, ползване на  дезинфектанти , носене на маски, ръкавици и очила при пазаруване в хранителните магазини и аптеките...

Рискови групи

Възрастните хора над 60-годишна възраст, които са със съпътстващи заболявания и отслабена имунна система, са най-рисковата група.

Пациентите със сърдечно-съдови заболявания също са доста уязвими на заболяването. "Пневмонията поставя сърдечно-съдовата система под огромно напрежение. Ако тази система вече е увредена, може да не издържи на това напрежение",  предупреждава вирусологът професор д-р Кристиян Дростен, съветник на германското правителство за мерките, които трябва да се предприемат по време на епидемията.

Сред рисковите групи са и хората с наднормено тегло: "Ние знаем, например, че висок индекс на телесната маса е основен рисков фактор за COVID-19"А има много хора на възраст между 35 и 50 години, които живеят с такива рискови фактори", допълва  проф. Дростен.

Прочети още: СЗО: Пандемията ускорява ход и е далеч от затихване

Препоръчителни схеми за прием на Микстура син йод при подпомагане лечението на бактериални и вирусни заболявания

Освен за вътрешен прием препаратът Микстура син йод е подходящ и за локално третиране на носа, устната кухина и гърлото (4 свойства в 1). По този начин се прочистват всички пътища, по които нахлуват патогенните микроорганизми. Този комбиниран метод е изключително ефективен и дава много бързи резултати при овладяване на по-тежки вирусни инфекции.

Ако грипът вече ви е покосил, всекидневната употреба на Микстура син йод ще ви помогне по-леко да го преодолеете, по-бързо да оздравеете и да ви предпази от развитието на тежки усложнения.

Важно: Към препарата Микстура син йод не се изработва устойчивост на микробите и вирусите. Няма противопоказания. Препаратът е съвместим с лекарствени терапии, като протектира тяхното лечебно действие. А при по-дългото му прилагане по време и след антибиотично лечение, ще гарантира унищожаването на всички възможни болестотворни микроорганизми.

При вирусни и бактериални заболявания

Препоръчваме да се увеличи дневният прием на препарата съгласно възрастта, посочен в инструкцията за прием - до 2 пъти. Например: възрастни - по 6 капки на ден, приемът става 2 пъти по 6 капки дневно.

Прочети още: Препоръчителни схеми за прием на Микстура син йод при подпомагане лечението на бактериални и...

НАДЕЖДНА АЛТЕРНАТИВА В БИТКАТА С НОВИТЕ ВИРУСИ

Обявена е грипна епидемия. „Толкова болни от грип не е имало от 10 години“ - тези думи на Проф.Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести дават ясна представа за тежката обстановка в страната!

Препаратът Микстура Син Йод е надеждна алтернатива в битката с новите агресивни вирусни (и с цел превенция срещу COVID-19) и бактериални причинители. Йодът е доказано най-силният антисептик, който повлиява целия микробиален спектър. В своята единствена биологично активна форма, каквато е в Микстура Син Йод, той придобива максимална си мощ и се превръща в мощен патогенен убиец.

В имунологично отношение щитовидната жлеза действа като естествена бариера: на всеки 17 минути кръвта, циркулираща в тялото ни, минава през нея и там йодът неутрализира навлезлите в организма инфекциозни агенти, независимо колко са устойчиви и агресивни. След всеки (17-минутен цикъл), те стават все по-слабо активни до окончателната им гибел, но само при условие, че щитовидната жлеза е достатъчно наситена с йод. Tози жизненоважен микроелемент мобилизира цялата защитна система и това негово свойство го прави незаменимо профилактично и лечебно средство срещу обширната гама от простудни и инфекциозни заболявания - могъщ антисептик.

Към Микстура Син Йод не се изработва устойчивост на микробите и вирусите. Препаратът е безвреден и няма странични ефекти. Не се препоръчва да се прилага само при индивидуална чувствителност към компонентите на продукта. Микструрата е съвместима с лекарствени терапии, като протектира тяхното лечебно действие. А при по-дългото му прилагане по време и след антибиотично лечение, ще гарантира унищожаването на всички възможни болестотворни микроорганизми.

Тези изключителни достойнства осигуряват на препарата преимущества, недостижими за други йодни препарати.
Бъдете здрави с Микстура Син Йод !

АКТИВИРАЙ ИМУНИТЕТА СИ

С настъпването  на есенния сезон нахлу и студеното време, идеалната среда за разпространение на вирусите. И „прогнозата” на  вирусолозите  не закъсня - за жалост, те вещаят още по-мрачна картина от миналогодишната. Очакват се нашествия на агресивни  и смъртоносни щамове, особено към края на декември: австралийския ”Бризбейн”, американските „Канзас” и ”Колорадо”, азиатския „Пукет”. А какви ли „изненади” ни готвят и непознатите  досега болестотворни нашественици?

В съвременните условия на живот с постоянни инфекциозни взривове и все по-нови и агресивни източници на болести „безобидната” настинка и грипът не са за подценяване. Вече нито можем  да предвидим, нито  да разпознаем  какъв  коварен причинител се крие под тяхната маска и колко опасен  може да бъде. Антибиотиците не въздействат на грипните причинители. Все още като най-сигурно профилактично средство се пропагандира и използва противогрипната ваксина. Напълно логично обаче се поставя въпросът относно нейната ефикасност, тъй като грипните вируси мутират изключително бързо и това им свойство създава трудно преодолима бариера за всяко успешно лечение. Медицинските специалисти отчитат, че антимикробната  устойчивост  е нарастващ световен проблем, който до 2050 г. се очаква да е отговорен за смъртта на повече хора, отколкото сърдечно-съдовите или ракови заболявания.

Надеждна алтернатива в тази сложна ситуация е активирането на природната ни отбранителна система - имунитета. Всеки организъм със силен имунитет не допуска инфекция в себе си. Имунната ни система е така перфектно устроена, че успешно се справя с всяко чуждо вмешателство. Йодът, който се усвоява в клетките на щитовидната жлеза, е мощен патогенен убиец. В имунологично отношение щитовидната жлеза действа като естествена бариера: на всеки 17 минути кръвта, циркулираща в тялото ни, минава през нея и там йодът неутрализира навлезлите в организма инфекциозни агенти, независимо колко са агресивни и устойчиви. След всеки „17-минутен цикъл“ те стават все по-слабо активни до окончателната им гибел, но само при условие, че щитовидната жлеза е достатъчно наситена с йод. Този жизненоважен микроелемент мобилизира цялата защитна система и това негово свойство го прави незаменимо средство за профилактика и лечение на инфекциозните заболявания, а йодните продукти - изключително надеждна алтернатива в битката с грипа.

Микстура син йод  е нов, уникален йоден препарат, който съдържа единствената биологично активна форма на йода, гарантираща възможно най-силното му въздействие върху човешкия организъм.Това е  натурална хранителна добавка с доказано високоефективен обширен спектър на действие, успешен способ за преодоляване на йодния дефицит и могъщ антисептик .

Прочети още: АКТИВИРАЙ ИМУНИТЕТА СИ

РАДИАЦИЯТА - НЕВИДИМИЯТ УБИЕЦ

ВАЖНО ЛИ Е ДА ЗНАЕМ ДОКОЛКО СМЕ ИЗЛОЖЕНИ НА ВРЕДНО РАДИАЦИОННО ВЪЗДЕЙСТВИЕ?

ЧЕРНАТА СТАТИСТИКА

От 1940 досега на територията на нашата планета са проведени над 2053 ядрени опити. В последните десетилетия в регионалните военни конфликти се използват оръжия с обеднен уран, в това число и при бомбардировките над съседна Сърбия през 1999 г. Авариите в АЕЦ Чернобил – 26 април1986г., и АЕЦ Фокушима 1 - 11 март 2011г, са от 7-ма, най-високата степен по международната скала за ядрени събития.

image

Почти 400 000 българи, на възраст между 12 и 18 години, имат намалена функция на щитовидната жлеза, а 56% от тях го научават за първи път по време на случайно участие в скрининг. Това са официални данни, изнесени през 2017 г. по време на проведената Практическа конференция на тема: „Йоден дефицит в България. Бременност и хипотиреоидизъм“. А колко още не са диагностицирани и регистрирани и колко тепърва ще бъдат ...?!

ПОРАЖЕНИЯТА ВЪРХУ ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ

Първа мишена на всяка «ядрената авария» става щитовидната жлеза. В поразените райони учените отчитат бум на автоимунен тиреоидит и рак на щитовидната жлеза. Регистрират се сериозни нарушения на централната и периферна нервна система, проблеми с паметта и съня, емоционална нестабилност, депресия и страхова невроза.

Изследванията, проведени от световноизвестни медици в районите на Чернобил и Фукушима, установяват и увеличаване на заболяванията от рак на стомаха, рак на простата и рак на млечните жлези, особено при младите хора. Нараства и броят на вродените дефекти и малформации, умствено изоставане, поражения на костите, очите и вътрешните органи.

Прочети още: РАДИАЦИЯТА - НЕВИДИМИЯТ УБИЕЦ 

ЗАЩО ПРЕПАРАТЪТ Е БЕЗВРЕДЕН И НЯМА СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ?

Въпросът, най-често задаван от лекари и клиенти, е: “Как да сме сигурни, че йодът в новия препарат „Микстура син йод“ действа само върху патогенните организми, без да атакува собствените ни клетки?“

Прилагаме ви научно обоснования отговор на д-р Анна Драгоева - научен консултант на проекта „Микстура син йод”, Европа:

Едно от основните предназначения на хранителната добавка „Микстура син йод“ е активирането на имунитета - перфектния, уникален инструмент, който пази нашето здраве. Имунната ни система се отличава с изключително точни и съвършени механизми, които могат да изолират чужда клетка, съдържаща дори само един нуклеотид, различен от генома на собствения ни организъм. Добре известно е, че ключов фактор, управляващ човешкия имунитет, е щитовидната жлеза и ако тя бъде отстранена, цялата имунна система губи своята дееспособност. Причината за това е фактът, че в имунологично отношение  тироидеята действа като естествена бариера пред външните вмешателства: на всеки 17 минути кръвта, циркулираща в тялото ни, минава през нея и именно там йодът неутрализира проникналите в организма инфекциозни агенти. След всеки „17-минутен цикъл“ те стават все по-слабо активни до окончателната им гибел. Имайки предвид, че йодът се усвоява в клетките на щитовидната жлеза, то нейното оптимално функциониране изисква достатъчната наситеност на жлезата с ценния микроелемент.

Йодът в иновативния препарат „Микстура син йод“ е в положителна моновалентна форма с висока биологична активност (степен на окисление + 1). Това обстоятелство е от изключителна важност, тъй като чрез внасянето на органичен йод отпада необходимостта от неговата преработка в щитовидната жлеза, с което се елиминира рискът от възникването на редица нежелани патологии.

Прочети още: ЗАЩО ПРЕПАРАТЪТ Е БЕЗВРЕДЕН И НЯМА СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ?

МИКСТУРА СИН ЙОД - ЧАСТ II

ВЪЛШЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА ЯНТАРНАТА КИСЕЛИНА

Янтарната киселина НЕУТРАЛИЗИРА ГОЛЯМ БРОЙ ОТРОВИ /включително от тютюнопушене, спиртни напитки, наркотици и др. /. Тя ускорява процеса на „изгаряне” на алкохол в кръвта и бързо премахва махмурлука. Ако случайно прекалите с броя на чашките някой уикенд, просто изпийте сутринта след закуска една доза (6-8 капки) от „МИКСТУРА СИН ЙОД” и ще влезете бързо във форма. Ако положението е „по-сериозно”, вземете следобед още една такава доза. Ще се уверите, работи!

Янтарната киселина ПОДОБРЯВА КЛЕТЪЧНОТО ДИШАНЕ, насърчава усвояването на кислород от клетките. Например увеличаването на скоростта на консумация на кислород от клетките на черния дроб с добавянето на янтарна киселина се увеличава 60 пъти.

Янтарната киселина НЕУТРАЛИЗИРА СВОБОДНИТЕ РАДИКАЛИ. Тя притежава мощни антиоксидантни свойства. В процеса на жизнената дейност на организма се образуват агресивните форми на кислород, които окисляват или унищожават клетките, причинявайки заболявания (рак, инфаркт и др.). Янтарната киселина е способна ефективно да неутрализира свободните радикали. 

Прочети още: МИКСТУРА СИН ЙОД - ЧАСТ II

ТАЙНИТЕ НА МИКСТУРА СИН ЙОД - ЧАСТ I

ВЪЛШЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА ЯНТАРНАТА КИСЕЛИНА

Янтарната киселина е истински подарък за нас. Това е естествено вещество, което присъства в човешкия организъма. Ежедневно нашият организъм произвежда около 200 грама янтарна киселина и я използва за собствените си нужди. За здравия организъм тя е напълно достатъчна. Но при екстремни физически и умствени натоварвания, стрес възниква напрежение в метаболитната верига: разходът на янтарна киселина се увеличава, настъпва дефицит, след което има усещане за отпадналост, умора и неразположение. Именно за това, тя е необходима на организма вповече, отколкото той е в състояние да изработи, а нейния недостиг непременно трябва да се компенсира с допълнителен прием. 

ЯНТАРНАТА КИСЕЛИНА Е НЕЕФЕКТИВНА, АКО СЕ ПРИЕМА В ЧИСТ ВИД! Уникалността на препарата „МИКСТУРА СИН ЙОД“ е, че ЙОДЪТ в състава на микстурата прави ЯНТАРНАТА КИСЕЛИНА БИОАКТИВНА! Така тя запазва всичките си свойства и активно работи. Всеки знае за кехлибарa като ценен материал. Но свойствата на янтарната киселина (за първи път тя е изолирана от кехлибар, откъдето идва и името й) и нейните соли (сукцинати) са все още непълно разкрита загадка за учените. 

Прочети още: ТАЙНИТЕ НА МИКСТУРА СИН ЙОД - ЧАСТ I

ВАЖНО И ПОЛЕЗНО ДА СЕ ЗНАЕ ЗА МИКСТУРА СИН ЙОД

Новият препарат МИКСТУРА СИН ЙОД е разработен след дългогодишни изследвания на авторитетен международен научен екип не като лекарство при сериозни аномалии на жлезата, а основно с профилактична цел за укрепване на имунитета и като подпомагащо лечебно средство при множеството нарушения, произтичащи от йодния дефицит в организма. Световната здравна организация препоръчва ежедневна употреба на йод за превенция в количества, стриктно спазени в нашите указания за употреба на продукта по съответните възрастови групи. Това са и нормите, на базата на които препаратът е регистриран в България. Ето защо приемът на МИКСТУРА СИН ЙОД е препоръчителен и за неговото използване не се налагат предварителни клинични изследвания /определяне на йоден статус/.

Посочените от нас профилактични дози осигуряват меко, плавно подаване на йод в организма и по този начин неговото действие изпълнява ролята на балансьор, допринасящ за необходимото равновесие в производството на тироидните хормони. Риск от предозиране няма, тъй като йодното депо е локализирано в черния дроб, който прецизно подава на щитовидната жлеза само необходимото количество йод. Ролята на този орган по отношение на йода е като на прецизен датчик - разпределител.

Друго съществено обстоятелство е фактът, че в препарата йодът присъства под специфична форма с висока биологична активност, в резултат на което не се налага преработката му в щитовидната жлеза, а вграждането на тази форма в молекулата на полизахарида нишесте води до пълната загуба на токсичното му въздействие в организма. Тези основни преимущества характеризират МИКСТУРА СИН ЙОД като съществено различен препарат от съществуващите днес йодни аналози.

Прочети още: ВАЖНО И ПОЛЕЗНО ДА СЕ ЗНАЕ ЗА МИКСТУРА СИН ЙОД 

ПУБЛИКАЦИИ В МЕДИИТЕ:

Иновативен йоден препарат Микстура син йод – патогенен убиец и гарант за силен имунитет

Грипна епидемия - отново! Вече не съществува понятие "рисков сезон", който се надяваме по-бързо да отмине. Инфекциозните взривове с нови и все по-агресивни източници на болести вече са част от съвремието ни. Живеем в тяхната постоянна обсада и остава само крачка до пандемична катастрофа в глобален мащаб. Антимикробната устойчивост е нарастващ световен проблем, който до 2050 г. се очаква да е отговорен за смъртта на повече хора, отколкото сърдечно-съдовите или ракови заболявания.

Рядко на пазара се появяват медикаменти с подходящ отговор на новопоявилите се заболявания, защото създаването, особено на противовирусни препарати и ваксини, е продължителен и скъп процес.  Нужни са дълги проучвания, за да се натрупат знания относно все по-разнообразните болестни причинители и механизма на тяхното действие.

Така "лекарствената безизходица, агресивността на болестотворните организми, тяхната постоянна изменчивост и нуждата от намирането на спешно решение насочват усилията към профилактиката за укрепване на имунитета - нашата естествена броня срещу болестната заплаха!

Може да прочетете тук цялата статия публикувана на 11.02.2019г. в сайта www.plovdiv24.bg. 

„МИКСТУРА СИН ЙОД” - ЙОДЪТ НА БЪДЕЩЕТО

anna Dragoeva

 

Доктор Анна Драгоева е молекулярен биолог. Дългогодишната й научноизследователска дейност в БАН и чужбина е в областта на генетичните биотехнологии. Близо 10 години посвещава на молекулярната диагностика на онкогенните заболявания в авторитетния Център по клинична генетика, гр. Порто, Португалия. Стипендиант на ЮНЕСКО. Специализирала е в Украйна, Унгария, Португалия, Италия и Белгия.  Работила е по големи международни научни проекти в престижни университети, институти и клиники в Европа. Научен консултант на проекта „Микстура син йод”, Европа. 

 

ЧОВЕШКОТО ЗДРАВЕ В УСЛОВИЯТА НА ХХI ВЕК

Живеем в ХХI век и нищо днес не е както преди. Естественият ни комфорт е съществено нарушен и като отражение води до развитието на редица болестни състояния. Как да елиминираме динамичното стресово ежедневие, липсата на разнообразно и балансирано хранене, нарушеното качество на основните и най-здравословни съставки в ежедневното ни меню, инфекциозното обкръжение на постоянно изменчивите патогенни организми, агресивния маркетинг на комерсиалните синтетични медикаменти...?!

Вече за всеки обикновен жител на планета е ясно, че нито диша чист въздух, нито яде чиста храна, нито пие чиста вода. Живеем в един отровен индустриален свят: радиационно и мутагенно замърсяване на въздуха, почвата и водата, изменение на климата, озоново разрушаване в стратосферата, загуба на биоразнообразието, шум...Тоталното и агресивно посегателство върху природата  е с обратен разрушителен знак и върху човешкото здраве.

Ситуацията е наистина драматична и съвсем закономерно налага търсенето на нови стратегии и прилагането на по-ефективни мерки, което за жалост е продължителен и сложен процес. Но болестите не чакат и факторът време придобива изключителна важност за решаването на този критичен проблем. Крайната наложителност от намирането на спешно решение изисква преустройство на медицината, не само на основната алопатична, но и на всички клонове и алтернативи. Докато лекарствата биха могли да бъдат необходими и ефикасни в процеса на краткосрочно оздравяване, то в дългосрочен план  основното ни внимание трябва да се съсредоточи към активиране на вродената самоизцелителна система у човека. 

Фактически съвременната фармакология дължи първоначалната си поява и съществуване на хилядолетните природни профилактични и лечебни практики, които са обогатявани и развивани в условията на технологичния прогрес в модерните времена.

Прочети още: „МИКСТУРА СИН ЙОД” - ЙОДЪТ НА БЪДЕЩЕТО

ПРАВО НА ИЗБОР

От посочените дотук глобални здравни проблеми е ясно, че животът ни определено не може да мине без допълнителен прием на йод. Ние живеем в свят с нарушен баланс на екосистемата. Водораслите и морските дарове, богати на безценния микроелемент, вече не са чисти, а някои от тях са безвъзвратно  унищожени и изчезнали  като видове. Съвременните земеделски технологии са нанесли  необратима вреда на почвата и растенията, които  се отглеждат върху нея, имат недостиг на йод и други ценни минерали в състава си. Като добавим замърсяването  на въздуха и водата, ние  практически сме лишени от всички естествени източници на толкова необходимия микроелемент. В условията на тези промени добавянето на йод в нашето ежедневие е повече от наложително.  

МИКСТУРА СИН ЙОД е препарат, създаден да даде адекватния отговор на йодната недостатъчност и произтичащите от нея йоддефицитни заболявания в условията на нашето време. Той ни дава право на избор и ни предоставя идеалния шанс да осигурим на организма си жизненоважния йод по най-ефективния и безвреден начин. Уникалната формула, обогатена с янтарна киселина и витамин PР, максимално усилва действието на йода и разширява спектъра на приложението му в помощ на лечебните терапии в ендокринологията, неврологията, кардиологията, гастроентерологията, нефрологията, гинекологията, имунологията, алергологията.

Прочети още: ПРАВО НА ИЗБОР

„МИКСТУРА СИН ЙОД” – ПРЕОБРАЗИТЕЛНАТА СИЛА НА ЙОДА ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ

Йодът в обичайната си молекулярна структура е силно токсичен за вътрешно приложение, поради което обхватът на медицинската му употреба е доста ограничен. Но науката и нейните светли умове намират верните решения. В препарата МИКСТУРА СИН ЙОД йодът е в специфична форма - положителна моновалентна, с висока биологична активност. Тя не изисква преработка в щитовидната жлеза и този факт е много съществен, тъй като процесът на йодното преработване  в жлезата води до редица възникващи патологии. Биологично активният йод в микстурата, вграден в молекулата на полизахарида нишесте, не само съхранява и усилва свойствата си, но и губи изцяло своето токсично действие. Значението само на този факт за медицината е неоценимо. Така, при това иновативно съчетание на древното лечебно наследство със съвременното научно познание, се създава йодният препарат от ново поколение МИКСТУРА СИН ЙОД - хранителна добавка с доказано високоефективен обширен спектър на действие, успешен способ за преодоляване на йодния дефицит и могъщ антисептик срещу целия патогенен пейзаж.

Уникалността на МИКСТУРА СИН ЙОД е резултат от комбинирането на биологично активната форма на йод с полимерното съединение нишесте, янтарна киселина и витамин РР. Всеки един от тези компоненти притежава качества със забележителна практическа стойност, но обединяването им в комплекс засилва техните свойства, като запазва всички ценни характеристики на йода, при това с абсолютно нетоксично въздействие върху човешкия организъм. Уникалността на разработения продукт се състои и в това, че неговата ефективност се основава на характеристиките и действието на естествените съединения в човешкия организъм. Тяхното използване оказва регулаторно-профилактично влияние върху различните органи, тъкани и системи, а комплексът МИКСТУРА СИН ЙОД практически дава възможност на йода активно да взаимодейства с тези съединения на всяко едно ниво от устройството на човешкия организъм. 

Тези изключителни достойнства  осигуряват на препарата МИКСТУРА СИН ЙОД преумущества, недостижими за други йодни препарати.

Основното предназначение на МИКСТУРА СИН ЙОД е свързано с:

- отстраняване на йодния дефицит;

- подобряване на умственото и физическо развитие при децата;

- укрепване на имунната система.

Прочети още: „МИКСТУРА СИН ЙОД” – ПРЕОБРАЗИТЕЛНАТА СИЛА НА ЙОДА ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ